"ANGKARA DEDAH, ANGKARA TERJAH ... BILA SEMUA BUAT TAK KISAH !!. CAKNA DEMI RAKYAT"

Bicara Tertunggak, Hakim Selalu Tiada !


TERJAH ~ Isu Kelewatan & Sering Kali Berlaku Ketiadaan Hakim Syarie Ketika Perbicaraan Di Mahkamah Syariah Kuantan. Ada Aduan Mangsa Dr Luar Ktn, Sudah Hampir Setahun Tunggu Perbicaraan (Terpaksa Cuti Kerja, Sewa Hotel Dan Tanggung Lain2 Kos Dtg Kuantan) Tp Terkini Kes 22 Feb 2016 Lalu Di Tangguhkan Lagi. Malah Ada Kes Tertangguh Sampai Berkali- Kali. Pelik, Bila Hakim Ada Urusan Di Tmpt Lain, Tiada Pula Makluman Di Hantar Kpd Pihak Berkenaan (Rekod No HP Ada). Musykil, Tiada Apa2 Memo Yg Di Tampal Pd Papan Kenyataan.


Tunggu Punya Tunggu Smpai 10.00 Pg Tiba2 Di Maklum Hakim Ada Urusan Di Bentong. Ramai Yg Kecewa Dgn Senario Ini. Kenapa Ia Harus Berlaku?. Mangsa Terbeban Dgn Kos Setiap Kali Dtg Ke Mahkamah. Kenapa Tak Di Maklum Awal2 Terutamanya Kpd Mereka Yg Dtg Dr Luar Kuantan Sebenarnya.
Pd Objektif Mahkamah Ada Tercatat "MENGENDALIKAN DAN MENYEGERAKAN KES-KES SYARIAH DGN ADIL, TERATUR DAN BERKESAN". Tp Apa Yg Berlaku Adalah Sebaliknya. Mohon Pihak Yg Bertanggung Jawab Pantau Dan Ambil Tindakan Segera Isu Ini. Ia Benar2 Menyusahkn Pihak2 Yg Terbabit Terutamanya Dlm Kes2 Fasakh Dan Sebagainya. Cakna Demi Rakyat. ‪#‎ANGKARA‬@TERJAH
** Anda Cakna Isu Rakyat ? Jom Sertai Kami Dihttps://www.facebook.com/angkatanpembelarakyat/ [ share ]